Menu Close

Transplant de păr pentru femei

În mod normal, pierderea părului și chelia sunt văzute ca o problemă cu care se confruntă doar bărbații. Dar, multe femei de asemenea suferă din cauza pierderii părului sau rarefierea acestuia.

Căderea părului la femei poate să fie legată to de o boală serioasă, stres, sarcină, imbătrânire sau medicamente.

Părul este întotdeauna văzut ca o parte importantă a corpului femeilor, deci pierzându-l poate fi foarte traumatizant.
Pierderea părului poate fi o situație temporară sau deopotrivă o situatie permanentă. Cu cât se află mai repede cauza pierderii ărului, cu atât mai repede se poate rezolva problema.

Cauze ale pierderii părului la femei

Condiție ereditară: Pierderea părului la femei, cunoscută ca Androgenetic Alopecia, este ereditară și este cea mai comună cauză de pierdere a părului la femei, mai ales în cazul femeilor cu vârsta peste 50 de ani. Provine fie din partea tatălui, fie din partea mamei. Se întâmplă la aproximativ 20% dintre femei.

Anemie: Anemia apare când globulele roșii din sânge sunt sub nivelul normal. Deficiența de fier apare cu precădere la femei și poate cauza pierderea părului.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP): Este una drintre cele mai comune probleme ale sistemului endocrin cu care femeile se confruntă. Pierderea părului este una dintre simptomele majore ale SOP.

Hipotiroidism: Deficiența hormonului tiroid poate fi asociat cu rarefierea și pierderea părului pe alocuri.

Condiții ale pielii: Unele boli ale pielii pot cauza pierderea părului.

Lupus: Este un tip de boală a sistemului imunigtar ce apare la femei și afectează pielea Una dintre cele mai severe simptome ale bolii Lupus este pierderea părului.

Alopecia Areata: Când o persoană se confruntă cu această boală, sistemul imunitar atacă foliculele de păr și cauzează pierderea părului în formă de “petece” rotunde.

Telogen Effluvium: Cauzează căderea părului de pe înteg scalpul, poate fi cronică dar poate să fie și acută ca rezultat al unui eveniment foarte stresant; precum febră foarte mare, deficiențe dietetice severe, și pierdere cronică a sângelui de la menstruări grele..

Chimicale: Unele chimicale folosite în produsele de îngrijire a părului pot afecta părul și scalpul având ca rezultat pierderea părului.

Sarcină: Schimbările hormonale și stresul sarcinii poate cauza pierderi temporare de păr.

Transplantul de păr pentru femei

Transplantul de păr este întotdeauna tratamentul ales pentru o femeie ce suferă de pierderea părului deoarece are o rată foarte mare de succes și majoritatea femeilor sunt satisfăcute de rezultat.

Înainte de a decide pentru transplantul de paăr, vom încerca să identificăm motivele pierderii părului. Femeile trec prin diferite stagii de-a lungul vieții, iar transplantul de păr s-ar putea să nu fie soluția permanentă penrtru fiecare femeie.

Ești candidatul perfect pentru transplantul de păr daca suferi de cădere de păr din cauza unui motiv menționat mai jos:

1. Alopecia (non-hormonală) sau alopecia marginalis.

2. Traumă, arsuri chimice și cicatrice datorită accidentării.

3. Dacă dorești să ascunzi părul pierdut în jurul inciziilor provenite de la operații estetice anterioare.

4. Dacă ai o chelie distinctă, similară cu cea a bărbaților.

Pentru transplantul de păr la femei , la clinica noastră, folosim o tehnică numită micro FUE. Această tehnică consistă în colectarea foliculelor de păr una câte una  din zona donatoare și transplantate pe zona cheală folosing un intrument special. Pentru că femeile au diametrul strandurilor mai mici decât bărbații, diametrul instrumentului folosit va fi intre 0,6 și 0,75 mm.

Conținutul acestui site este protejat de drepturile de autor. Copierea și folosirea conținutului fără permisiunea explicită a proprietarului, va avea consecințe legale.