Menu Close

Transplant de păr cu metoda FUE

Transplant de păr în Turcia

Astăzi, Turcia a devenit una dintre destinațiile de top în lume pentru transplantul de păr, mulțumită experienței doctorilor specialiști dar și datorită folosirii ultimelor tehnologii în domeniu, ce garantează rezultate mai bune. În adiție, costul transplantului de păr în Turcia este foarte convenabil comparat cu calitatea serviciilor disponibile si costul transplantului de păr in alte țări.

Clinica noastră oferă pacienților ultimele metode și tehnici pe care știința modernă le-a atins în transplantul de păr.

Transplantul de păr cu metoda FUE

FUE este una dintre cele mai noi și cea mai eficientă metodă de transplantare a părului pentru a obține un număr maxim de grafturi. Este bazată extragerea grafturilor de păr, una câte una din zona de donare (o zonă de creștere a părului foarte densă ce rezistă factorilor de pierdere a părului și de regulă este localizată la spatele capului) , folosing micro-înțepături (0.6 – 0.7 mm), și transferându-le pe zona cheală, de aparatură specialaă fără a lăsa nici un fel de cicatrici cum se întâmpla cu metodele vechi folosite unde transplantarea părului implica extracția unei părți a scalpului, urmată de bandaje si coasere ce lăsau în urmă dureri și cicatrici. Follicular Unit Extraction (FUE) este considerată a fi fară durere iar vindecarea totală se întâmplă după aproximativ 7-8 zile de la transplant.

FUE dă pacienților o aparență naturală permanentă.

Cu FUE, putem lua între 4500 – 5000 de grafturi (10.000 – 15.000 fire de păr) intr-o singura sesiune.

Acest stagiu este cel mai critic pentru a obține un rezultat natural de transplant de părEste partea care cere cea mai multă experiență, atât tehnică cât și estetică. De aceea, în clinica noastră doar doctorii sunt autorizați sa facă această procedură

Aceștia deschid canalele cu un instrument foarte fin având diamentrul de 0.4-0.5 mm (mai mic decât diametrul graftului) iar unghiul canalului trebuie să fie compatibil cu unghiul de creștere a părului.

Acest stagiu durează între 40 – 90 minute, iar pacientul este poziționat pe spate pe întreaga durație a procedurii.

Procedura de transplant a părului (metoda FUE)

În primul rând, ar trebui să știi că metoda este o procedură lipsită de durere și este întotdeauna făcută sub anestezie locală. Ceea ce înseamnă că vei fi treaz pe întreaga durata a operațiunii, și îți va fi permis sa citești o carte, să asculți muzică sau să te uiți la televizor. Mai mult, personalul medical va fi acolo să aibă grijă de tine și să te asiste oricând ai nevoie.

Procesul de transplantare este descris in mare mai jos:


Ce metode folosim pentru deschiderea canalelor?
La clinica noastă, doctorii specialiști folosesc două metode pentru deschiderea canalelor, Perkutan respectiv Microfibromatologie. Alegerea depinde cât de substanțiată este chelia cât și de marimea grafturilor.

Candidați buni pentru Follicular Unit Extraction (FUE)

Transplantul de păr FUE oferă de regulă cele mai bune rezultate dacă:

 •  Ai o desitate de păr adecvată la spatele și la lateralele capului.
 •  Procesul de vindecare a fost slab după o procedură anterioară și dorești să ascunzi cicatrici sau să obții rezultate mai bune.
 •  Ai o elasticitate a scalpului limitată, făcând găurile de diametru mic cea mai bună opțiune.
 •  Nu ai nevoie de transplantarea a mii de grafturi.
 •  Ai păr drept sau usor cârlionțat.

O săptamână înainte de Follicular Unit Extraction (FUE)

 •  Oprește folosirea Minoxidil/Rogaine 14 zile înainte de tratament.
 •  Evită să iei orice anti-inflamator sau alte tipuri de analgezice.
 •  Nu consuma nici un fel de băuturi alcolice.
 •  Evită luarea vitaminelor B și E.

În ziua procedurii

 •  Spală-ți părul cu un șampon de intensitate redusă.
 •  Nu folosi alte produse de îngrijire a părului.
 •  Asigură-te că ai un mic dejun foarte nutritiv.
 •  Nu consuma cafea sau orice altă băutură ce conține cafeină.
 •  Poartă haine comfortabile, deoarece vei sta întins toată ziua.

După procedură

Follicular unit extraction (FUE) este efectuată sub anestezie locală și nu necesită rămânerea pacientului în spital peste noapte. Chirurgul tău îți va da toate detaliile referitor la procedurile ce trebuiesc urmate dupa intervenție, incluzând ce medicamente să folosești, ce antibiotice să iei și restricții la dietă si exeriții fizice pe durata recuperării.

Durata de recuperare este minimă și mulți pacienți se pot întoarce la muncă în 2-3 zile după tratament.

Conținutul acestui site este protejat de drepturile de autor. Copierea și folosirea conținutului fără permisiunea explicită a proprietarului, va avea consecințe legale.